Patatesli Sulu Köfte Tarifi için,
Öncelikle etimizi hazırlıyoruz.
Sığır eti, bulgur ve baharatları robota koyup macun kıvamına gelene kadar öğütüyoruz.
Elimizle böğürtlen büyüklüğünde yuvarlayıp un tepsisine alıyoruz.
Ardından ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı bir tavada sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
Soğan pembeleşince küp şeklinde doğradığımız patatesleri ekliyoruz.
Biraz kavurduktan sonra salçayı koyup karıştırıyoruz.
Daha sonra 2 parmak ile patateslerin üzerine suyu ekleyip hazırladığımız etleri ilave ediyoruz.
Patatesler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Karpuz ve Patates hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]