Çilek Reçeli Tarifi için,
İlk olarak çileklerimizi üstten çıkarıp yıkayıp küçüklüğünü gözlemliyoruz.
Daha sonra büyük bir tencereye çilekleri koyup üzerine şekeri koyuyoruz.
Not: Şekeri çileklerin ağırlığı ile tek tek ölçmek en doğrusudur. 4 kg. 4 kg çilek. Şeker gibi.
Ancak, bu reçelde 4 kg’dan fazla bir ağırlık tuttum. 5 kg çilek. şeker kullandım. ) Bir gece çileklerin suyunu bırakana kadar bekleriz.
Sabah en büyük ocağımıza tenceremizi alıp altını yakıyoruz ve kaynayana kadar kızgın ateşte bırakıyoruz.
Tahta kaşık yardımıyla reçelimizin içinde oluşan baloncukları alıyoruz.
Not: 30-35 adet. Nezaket.
Kaynattıktan sonra 1/2 çay bardağı su ekliyoruz, baloncukların büyüdüğünü görünce 1/2 limon suyu ekleyip beş dakika pişiriyoruz. Kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Reçelimizi ağzı açık şekilde tencerede 1/2 saat soğutuyoruz.
Ardından kavanozumuza doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz.
Reçeli serin bir yerde saklamayı unutmayın.
6 kg bu ölçüdür. Reçel bitti 🤗
Çilek Reçeli hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]