Ev Yapımı Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

Çilek Reçeli Tarifi için,

İlk olarak çileklerimizi üstten çıkarıp yıkayıp küçüklüğünü gözlemliyoruz.

Daha sonra büyük bir tencereye çilekleri koyup üzerine şekeri koyuyoruz.

Not: Şekeri çileklerin ağırlığı ile tek tek ölçmek en doğrusudur. 4 kg. 4 kg çilek. Şeker gibi.

Ancak, bu reçelde 4 kg’dan fazla bir ağırlık tuttum. 5 kg çilek. şeker kullandım. ) Bir gece çileklerin suyunu bırakana kadar bekleriz.

Sabah en büyük ocağımıza tenceremizi alıp altını yakıyoruz ve kaynayana kadar kızgın ateşte bırakıyoruz.

Tahta kaşık yardımıyla reçelimizin içinde oluşan baloncukları alıyoruz.

Not: 30-35 adet. Nezaket.

Kaynattıktan sonra 1/2 çay bardağı su ekliyoruz, baloncukların büyüdüğünü görünce 1/2 limon suyu ekleyip beş dakika pişiriyoruz. Kaynatıp ocağı kapatıyoruz.

Reçelimizi ağzı açık şekilde tencerede 1/2 saat soğutuyoruz.

Ardından kavanozumuza doldurup kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz.

Reçeli serin bir yerde saklamayı unutmayın.

6 kg bu ölçüdür. Reçel bitti 🤗

Çilek Reçeli hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın