Her yıl yaptığım ve kışın bana büyük avantaj sağlayan konserveleri yapmanızı tavsiye ederim. Tek başına bir yemek olduğu için makarna veya kıyma ile bir öğüne dönüştürebilirsiniz. (Eti ve soğanları kaynatıp erimemeleri için eklememiz gerekiyor)
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi için önce domateslerimizi yıkayıp kabuklarını soyup doğrayıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynattıktan sonra tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 baş kıyılmış sarımsak ekleyerek pişiriyoruz. (Sarımsakları kolayca soymak için pişirmeden bir saat önce ılık suya koyarsanız kolayca soyulduğunu göreceksiniz) Bugünkü numaramız bu.
Şimdi patlıcanlarımızı yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp küp kesip kızgın yağa atıp kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.
Biberleri bolca kesiyoruz, 1 kahve fincanı ayçiçek yağı ile tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kızartıyoruz (Ben biberi hep böyle az yağda koyuyorum iyi kızartmadan farkı yok en azından. biraz yağ kullanın ) Kızarmış patlıcanları ve biberleri haşladığımız domateslerin içine atıyoruz ve kırmamaya çalışarak nazikçe karıştırıyoruz,
Her şey birlikte kaynamaya başlayınca tencerenin dibine indiriyoruz.
Kavanozları teker teker dolduruyoruz, kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz (kapaklarımızın sağlam olması çok önemli buna dikkat etmeliyiz) ve bir gün bu şekilde saklıyoruz.
Soğuduğundan emin olduğumuzda bezelere çevirip serin bir yerde saklayabiliriz.
Kışın tadını çıkarıyoruz.
Konserve Közlenmiş Patlıcan Biberleri hazır.
Çok ilginç, on tadı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]