Dışı çıtır içi yumuşak: Ghediif’te Pacha Wrap



Dışı çıtır içi yumuşacık:Basha, Qedif’te yuvarlanıyor

Pasha rulo malzemeleri

  • 350 gr kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker

tavuk göğsü malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125g tereyağı
  • 1 poşet vanilya şekeri

içindeki bileşenler

  • 1 su bardağı ceviz

malzeme yukarı.

  • Çikolata şurubu
  • fındık
  • fıstık

Qdaif Pasha rap tarifi nasıl yapılır?

  1. Öncelikle muhallebilerimizi bir tencereye alıp üzerine tereyağı ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavuralım. Soğuduktan sonra dikdörtgen fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
  2. Daha sonra unu bir tavada aroması çıkana kadar 5 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
  3. Bir tencereye sütü, kavrulmuş unu ve şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine tereyağı ve vanilya şekerini ekleyip mikser yardımıyla 5 dakika güzelce çırpıyoruz.
  5. Pişen tavuk göğüslerin ısısını biraz düşürmek için kaşık yardımıyla 2-3 dakika karıştıralım.
  6. Daha sonra kadayıfın üzerine dökelim ve kaşıkla kurulayalım.
  7. Biraz soğuyan tatlıyı buzdolabına alıp 4-5 saat bekletelim.
  8. Rahatlatıcı tatlıyı uzun süre keselim. Üzerine cevizleri serptikten sonra yavaş yavaş yuvarlayalım.
  9. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Herkese afiyet olsun!

Yorum yapın