Kıyılmış Etli Gül Turtası nasıl yapılır?

En lezzetli çay sofralarına yakışan güllü kek ve kıyma yapıyoruz.

Kıymalı güllü kek yapmak için önce kıymalı malzemelerimizi yapıyoruz.

Kuru soğanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Yağı bir tavaya veya tencereye koyun ve orada doğranmış soğanı alın.

Soğanı karıştırın ve yumuşayana kadar tuz ve şeker ekleyin.

Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin ve kıymayı bir kaşığın tersiyle parçalayarak kızartın.

Kavrulmuş ete karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.

Daha sonra börek sosunu hazırlıyoruz 1,5 su bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 yumurta ve 1 su bardağı suyu bir kaseye alıp iyice çırpıyoruz.

Yüzeye bir yufka alıyoruz ve önce yufkanın ortasından ikiye bölüyoruz.

1/2 daire olan yufkayı eşit üçgenler halinde kesiyoruz.

Üçgenin bir parçasını koyup üzerine sosu fırça yardımıyla sürüyoruz.

Kıymayı büyük bir üçgene koyuyoruz.

Ana kısımdan rulo şeklinde sarıyoruz.

Boyuna sardığımız yufkayı çiçek gibi sarıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine çiçekli kekleri dizin.

Başka bir yufkayla aynı işlemi yapıp kalan sosu fırça yardımıyla tüm böreklerin üzerine sürüyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Pişen kekleri servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Kıymalı gül böreği hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın