Cantik Pide – En Sevdiğim Yemek

Cantık Pide tarifi için sıcak süt, ılık su, şeker ve mayayı bir karıştırma kabına alıp karıştıralım, malzemeleri ekleyip unu azar azar ekleyip yoğuralım.

Kıyma, ince doğranmış soğan, biber ve diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.

Hamuru 12 eşit parçaya böldüm büyüklüğü size kalmış.

Elimle yuvarladım ve tepsiye aralıklı olarak yerleştirdim.

Elimizi biraz yağlayıp hamurun ortasına bastıralım, kenarlarını açalım.

Yumurta sarısının kenarlarını temizleyip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Harika bir lezzet olan cantik pideyi mutlaka deneyin derim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın