Poğaça İçin Gerekli Malzemeler Fırında Köfte Tarifi
- 500 gr dana kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- İki dilim bayat ekmek kırıntısı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı ile baharatlar
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı su
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 haşlanmış patates (rendelenmiş)
- 1 haşlanmış havuç (rendelenmiş)
Poğaça Fırında Köfte tarifi için pişirme önerileri nelerdir?
Her fırının markası ve özelliği farklı olduğu için pişme süresi değişiklik gösterebilir. Börek köftelerinin kontrollü bir şekilde fırında pişirilmesinde fayda vardır. Afiyet olsun.
Bocaca’da Fırında Köfte tarifi nasıl hazırlanır?
Öncelikle kıymayı, rendelenmiş soğanı, bayat galeta unu, baharatları, kimyonu, kabartma tozunu, tuzu ve suyu geniş bir kaba alıp iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz köfteler için hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp buzdolabının poşetine koyup tezgaha yapışmaması için merdane veya kaşık yardımıyla dövelim ve üzerini düzeltelim. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri, havuçları ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim. Daha sonra hamur gibi yarım ay şeklinde güzelce kapatalım.
Köfteleri dondurucu poşetinden çıkarıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine teker teker koyalım. Köfteleri önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Pişen köfteleri fırından çıkarıp sıcak ve sıcak olarak sevdiklerimize servis edelim.
Herkese afiyet olsun!