medyauzmani.com

bitter çikolatalı kek tarifi



Bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Kişisel zevkinize kalmış. Badem yerine hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Pastayı bir gün buzdolabında saklarsanız soğuyacak ve daha lezzetli olacaktır. Çok şekerliyse, bir dahaki sefere şekere esmer şeker eklemeyebilirsiniz.

Dersler

100 gram tereyağı
150 gram esmer şeker
50 gram bitter çikolata
125 ml su
60 rom
30 gram ceviz içi
75 gr kuş üzümü
160 gram kuru üzüm
40 gr kuru meyve kabuğu
110 gram Un
2 yemek kaşığı kakao çorbası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kek unu
Yarım çay kaşığı tarçın tozu
2 yumurta

yukarı;

80 gr bitter çikolata
60 ml krema
Badem Fileto
için hazırlık

Şeker, çikolata ve suyu bir tencerede eritin. Eridikten sonra tavayı ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Rom, ceviz içi, kuş üzümü, kuru üzüm, kuru meyve kabuklarını karıştırın. Yeni bir tencereye un, kakao, kek unu ve tarçını ekleyip karıştırın. Bu karışıma yumurtaları kırıyoruz. Bir süre tekrar karıştırın. Meyve karışımıyla yaptığımız karışımı daha büyük bir tencereye ekleyin. Daha sonra keki kalıba dökün ve keki fırına verin. Çıktıktan sonra 5 dakika bekletin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu dökün ve bademle süsleyin.

Yorum yapın