Yoğurtlu Makarna Mantı – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba. 🙌 Ben de sizin için nefis bir çorba tarifim var.

Ana yemeklerinizle kombinlemek için sofralarınızı nefis bir yoğurt sosu gibi süsleyebilirsiniz. Neden bana eşlik etmelisin? O halde tarifimize geçelim 👇

Yoğurtlu makarna mantı tarifimiz için tavuklarımızı küp küp doğrayalım. Tenceremize koyalım.

Üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Karıştırın ve ocağa koyun.

Not: Arkadaşlar düdüklü tencerede pişirdim çok çabuk pişiyor. Zaman kazanmak istiyorsanız, aynısını yapmanızı öneririm.

Kaynattıktan 20 dakika sonra. Kısık ateşte pişirmeye devam edelim.

İstenilen kıvama gelen tavukları geniş bir kaba alıp bekletelim.

Not: Çorbamızda tavuk suyu kullanacağız arkadaşlar.

Diğer yandan tenceremize yeteri kadar su alıp kaynatalım.

Makarnamızı sıcak suyumuzun içine döküp yumuşatalım. İstediğiniz yumuşaklığı elde edince suyunu süzgeçten geçirelim.

Tenceremizde haşladığımız tavuk suyunu aktaralım. Normal suyu ekleyelim. Haşlayalım.

Haşlanmış bezelyeleri de ekleyip karıştıralım.

Biraz makarna yiyelim.

O halde kemiğini kestiğimiz tavukları parçalayalım. Devam edelim.

Biraz kaynattıktan sonra ocaktan alalım.

Yoğurt sosu için başka bir tencereye yoğurt, yumurta, tuz, zeytinyağı ve unu alıp sürekli karıştırarak kaynamaya bırakalım.

İpucu: Bu noktada karıştırmaya devam edin, aksi takdirde yoğurdunuz kesilebilir.

Kaynamaya başlayan yoğurt sosunu sosumuzla beraber getirelim. Hadi karıştıralım. Karabiberi ekleyelim.

Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtalım.

Yağımız kızdığında biraz nane ekleyelim ve biraz sıcakken çorbanın üzerine dökelim.

Nefis makarnalı mantı yoğurt tarifimiz hazır. Umarım beğenirsin.

Deneyecek arkadaşlara başarılar.

İyi şanslar 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın