Şeftali Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Şeftali Reçeli tarifi için,

Yıkanmış ve doğranmış şeftali

Not: Ölçü olarak tabak kullanıyorum.

Bir tepeleme kase şeftali için aynı kase ve bir kase sade şeker tencereye boşaltılır. Kapağı kapatın ve 1 kez bekleyin.

Şeker eriyip sulandığında ocağa alıp koyulaşana kadar kaynatıyorlar ve kaynayınca limon suyunu döküyorlar.

5 dakika. Tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.

Hemen yenecekse soğuduktan sonra kavanozlara, kışın ise sıcak olarak kavanozlara doldurulur ve ağızları yeni bir pişirme kapağı ile kapatılarak ters çevrilir. aşağı.

Kıştan sonra bodrumda saklanır

1 yıl boyunca rahatlıkla yiyebilirsiniz.

Not: Çok köpürüyorsa köpüğü kaşık yardımıyla çıkarabilirsiniz.

Şeftali reçeli hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın