Şeftali Reçeli tarifi için,
Yıkanmış ve doğranmış şeftali
Not: Ölçü olarak tabak kullanıyorum.
Bir tepeleme kase şeftali için aynı kase ve bir kase sade şeker tencereye boşaltılır. Kapağı kapatın ve 1 kez bekleyin.
Şeker eriyip sulandığında ocağa alıp koyulaşana kadar kaynatıyorlar ve kaynayınca limon suyunu döküyorlar.
5 dakika. Tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
Hemen yenecekse soğuduktan sonra kavanozlara, kışın ise sıcak olarak kavanozlara doldurulur ve ağızları yeni bir pişirme kapağı ile kapatılarak ters çevrilir. aşağı.
Kıştan sonra bodrumda saklanır
1 yıl boyunca rahatlıkla yiyebilirsiniz.
Not: Çok köpürüyorsa köpüğü kaşık yardımıyla çıkarabilirsiniz.
Şeftali reçeli hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]