Bizim gibi tavuktan vazgeçemeyen ve her türlüsünü yapmayı sevenlere ithaf edilmiştir. Dışı çıtır içi yumuşacık.
Corn Flake Schnitzel tarifi için önce temizlenip kurutulan tavukların üzerine keskin bir bıçakla ince dilimler yapılır. (Her şeyi kesmiyoruz, rendeliyoruz güzel pişmesi için) Tuz ve karabiberle tatlandırıp güzelce ovun.
Yağsız bir tavada kapağı kapalı olarak birkaç dakika sıcak olarak pişirilir. Daha sonra elma sirkesi ilave edilerek orta ateşte tekrar kapağı kapatılarak pişmeye devam edilir. Tavadaki elma sirkesi bitmeden ocak kapatılır.
Tencerede kalan un, yumurta, tuz ve birkaç kaşık konsantre elma sirkesini ekleyip güzel bir yemek yapın ve karıştırın. (Kek kıvamından çok sıvının kıvamını almanız önemlidir, sirke yetmiyorsa tavuk suyu veya su ekleyebilirsiniz.)
Mısır gevrekleri bir dondurucu poşete konur ve hafifçe ezilir ve üstüne yuvarlanır.
Tavada pişirdiğimiz tavuk önce önce sosa sonra da salçaya bulanır.
Altın kahverengi olana kadar sıcak yağda derin kızartın.
AFİYET OLSUN
(Ben göğüs eti kullandım şnitzel kadar yağsız değil ama bıçakla kazıyarak daha kolay pişmesini sağladım. Denemek isteyenler aynı şekilde etli şnitzel yapabilir, siz kemikleri küçültebilirsiniz. but ve bıçak benim kullandıklarım 4-5 parça et için yeterli, tavuk kullanabilirsiniz Miktar çok fazla ise ekstra ekleyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]