Kış aylarında sağlıklı kalmak için çok fazla sağlıklı yiyecek ve içecek yiyoruz. Hayatımıza giren tropik meyveler de sağlıklı besinler kategorisinden gelmektedir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde ve Karadeniz’in don olmayan Rize bölgesinde yetiştirilmektedir.
Avokadoyu bulmak zorsa, öyle değil. 3-4 gün bekleyin. Magnezyum, potasyum, çinko, folik asit, K vitamini bol miktarda bulunur. Bir antioksidandır. Halk arasında tereyağlı meyve olarak da adlandırılır. Çünkü çok fazla yağları var.
Kolesterol, mide bulantısı, damar sertliğine iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Göz ve cilt sağlığına faydalıdır. İştahı azaltır, lif içerdiği için tok tutar, kilo vermeye yardımcı olur.
Makarna, pilav ve salatada olduğu gibi tek başına salata olarak da yenir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Ceviz eklenebilir. Kırmızı soğanı da soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurarak ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda tost üzerine serpebilirsiniz. Yumurtayı karıştırabilirsiniz.
Bu Sağlıklı Avokado Salatası tarifi için önce avokadoyu uzunlamasına ikiye bölün. İki parça kendi etrafında döndürülür, açılır. Ortadaki büyük çekirdek çıkarılır. Bir kaşıkla çıkarılır ve bir çatalla ezilirler. Sarımsak kabuğu rendesi, bir çay kaşığı limon suyu, biraz zeytinyağı ekledim. Ortasına dereotu koyuyorum.
Közlenmiş Avokado Salatası servise hazır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]