Taze Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Kuru fasulye tarifi için öncelikle baklaları güzelce yıkıyoruz.

Bir tencereye su koyun ve bir yemek kaşığı un ve 1/2 limon suyunu sıkın ve karıştırın.

Büyük fasulyeleri seçip suya koyuyoruz, 20-25 dakika kaynatıyoruz.

2 adet soğanı yemeklik doğrayın, yağ ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

Haşlanmış fasulyeleri süzüyoruz

Kızaran soğanın üzerine salça ve biberi koyup hızlıca devam ediyoruz.

Kızarmış soğanların içine iri fasulyeyi döküp birlikte kızartıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 5-6 dakika kızartın.

3-4 diş sarımsağı bir kase yoğurdun içine koyun.

Pişen fasulyeleri servis tabağına alıyoruz.

Üzerine sarımsağı dökün.

Biberleri 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda ısıtıp üzerine döküyoruz.

Taze fasulye hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın