Şıllık (Şanlıurfa’nın En Faydalı ve Ucuz Lezzeti)

Evet arkadaşlar bugün Şanlıurfa’nın önemli bir parçası olan tatlımız Şıllık ile karşınızdayım.

Çok etkili, ucuz ama lezzetli bir tarif istiyorsanız tarifimize geçebiliriz.

İlk olarak tozumuza su ekleyip gözümüzle ekliyoruz. Ama kıvamlı bir hamur olacak, sıvı değil, kalın veya cıvık olmayacaksa ele alamayacaksınız, kıvamlı olsa da tadı olmayacak, rastgele hazırlıyoruz.

Pişirmek için büyük bir granit tavaya ihtiyacımız var, tavamızı ısıtıp kuyruk yağını kullanıyoruz ve bir kepçe yardımıyla hamuru tavaya döküp yayıyoruz, lavaş tarzı yapıyoruz.

6 adet ekmek varsa ekmeğimizi üçü üstte, üçü üst üste olmak üzere ikiye bölüyoruz.

Örneğin tepsimize üç parça ekmek koyuyoruz.

Fındıklarımızı çok küçük veya çok büyük olmayacak şekilde kesiyoruz veya rondodan geçiyoruz.

Ekmeğimizin üzerine serpip diğer üç dilim ekmeği de dilimleyip istediğimiz gibi kesip şerbetimizi döküyoruz ya da dilerseniz her ekmeğin ortasına fındıkları doldurup burrito haline getiriyoruz, kesiyoruz. oval bir şekil verin ve üzerine şerbetimizi dökün.

Böylece isteklerinize göre yapabilirsiniz.

Umarım keyif almışsındır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın