medyauzmani.com

Fasulye ve Et Güveç (İpuçlu)

İpuçları:

🌸 Kasedeki doğranmış soğan acı su kesildikten sonra sıkılarak kullanılırsa yemek çok lezzetli olacaktır.

🌸Birkaç damla limon sıkmak çekirdeklerin kırılmasını engeller. Fasulyelerim pek iyi olmadığı için bazıları kırılmıştı.

🌸 Ev yapımı salça kullandığımızda daha iyi renk ve tat elde ederiz.

🌸 Fasulye fasulye olursa daha lezzetli olur. (Ben evde bulunan fasulye ile yaptım.)

🌸 Sarımsak tozu kullanmanızı tavsiye ederim.

Fasulyeleri bir gece önceden ıslattım.

Tencereye alıp on dakika pişirdim.

Yemek yaparken yüzünde oluşan köpüğü kaşıkla aldım.

Soğanı olabildiğince küçük doğradım ve acı suyu elimle kaseye sıktım.

Sıvı yağı ve tereyağını dökme demir tencereye alıp ısıttım.

Önce kuşbaşı doğranmış eti ardından acı suyundan temizlenmiş soğanı tencereye alıp kavurdum.

Salça, toz biber, sarımsak tozu, kimyon ekleyip kavurmaya bıraktım.

Fasulyeleri bir kavanoza alıp üzerlerini örtmek için kaynar su döktüm.

Tuzunu atıp çeyrek limonun suyunu sıktım.

Yemeğim ateşte kaynayıncaya kadar kaynatıldığında, taze kalması için çok kısık ateşte pişirirdim.

Ezilecek ama dışı biraz sert olacak.

Bütün yemeği büyük bir kaşıkla güveç kabına aktardım.

220 derece fanlı fırında üzerini metal kapakla kapatıp yumuşayana kadar pişirdim.

Kuru Fasulye ve Et Güveç hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın