Tencerede Ekşi Maya – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar, çörekler sabahları ya da 5 çayı civarında lezzetli oluyor değil mi? Ve kullanışlı olmaları ve uzun süre beklemek zorunda kalmamaları harika değil mi? Kekleri her zaman severim ve zamanım harika çünkü sulanmaları gerekiyor. Bu yüzden zamanım kısıtlı olduğunda bunu yapmayı her zaman bırakıyorum. Ayrıca bir maya tepsisine ihtiyacınız olacak. Tepsideki mayayı hamurdan çıkarmaya çalışırken gözlerimde büyüyor gibi geliyor.

Ancak bu tarif zaman kazandırır. Bütün bunlar zaman kazandırır ve hazırlanışı diğer keklerden biraz farklıdır. Bu tarif bir çömlek kızartmasıdır. Evet doğru duydunuz tencerede fermente oluyor. Tencere sıcak olduğu için kaynamayı hızlandırır ve zamandan tasarruf edersiniz. Şekli ile taşları pazar keklerine getirir. Yapmadıklarını söyleme. Neyse tarife geçelim😌

Tencereye Dökülen Kek’i pişirmek için önce tencereyi ocağa koyalım, ateşi açıp düşük ısıya getirelim.

Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpma teli ile çırpın. En son kuru malzemeleri de ekleyip maya, tuz, şeker ve unu azar azar ekleyerek kalın bir hamur yoğuralım.

Çok fazla un eklemeyin ve sert bir hamur yapın yoksa hamur kabarıp kabarmayacaktır. Bu nedenle unu yavaş yavaş eklemekte fayda var. Evet bunu tencerenin içindeki ocakta yapıyoruz. Tencerenin iyice ısındığını gördüğünüzde ocağı kapatıp tezgahın üzerine koyup karıştırmaya orada devam edebilirsiniz.

Kaşımayı bitirdikten sonra kapağı kapatın ve 20 dakika bekletin, nefes alabilirsiniz. 30’da herkes yapabilir. 2 3 dakika sonra da kuvvetli olur. Elimizle fazla hava bırakmadan ezip şekil verelim.

Ben peynirli macun kullandım, içeriği değiştirmek size kalmış.

Daha sonra tepsiye dizip yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırıp çatalla yapıp 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkınca üzerini beyaz bir bezle örttüm yumuşadı 😌

Tencerede kabaran keklerimizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın