Dondurucumda bir köy tavuğu vardı ve onu uyluk ile hazırladım.
Muradiye Çorbası tarifi için öncelikle tavuk etini tencereye alıp altı yedi bardak su döküp pişirelim.
Etler pişince biraz keselim.
Havuç, kabak ve soğanların kabuklarını çıkarıp küp şeklinde doğrayalım.
Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp havucu koyup birkaç dakika kavuralım.
Kabak ve soğanı ekleyip karıştıralım, ardından tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Son olarak erişte ve tavukları ekleyip karışım yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurt, un ve yumurta sarısını derin bir kaba alın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çorba suyundan üç-dört kaşık dökelim ve sıcak olacak ve parçalanmayacak şekilde karıştıralım ve pişen çorbaya yavaş ama hızlı karıştırarak dökelim.
Tekrar kısık ateşte kaynatalım ve ocağı kapatalım.
Nane ve tereyağını ısıtıp kasedeki çorbamızın üzerine dökelim.
Ben dereotu ekleyip servis ettim dilerseniz tavsiye ederim.
Muradiye çorbası hazır.
İyileşmenin tadını çıkar ❤
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]