Şekerbura tarifi, Nasıl yapılır? (Azerbaycan Mutfağından)
İlk iç harcı hazırlayalım: fındıklar hafif kavrulur, kabukları yıkanır ve mutfak robotundan geçirilip inceltilir.
Şeker ve kakule eklenir, iyice karıştırılır, iç harcı hazırdır.
Hamurumuzu hazırlayalım: Önce unu ısıtalım, yumurtaları ekleyip pişirelim, kremayı karıştıralım. Sütü azar azar ekleyerek çok sert olmayacak bir hamur hazırlayalım. (tam süt kullanamazsınız)
Ekmeğin yumuşak olmaması gerekiyor çünkü içine attığımız baharatların pişmeye vakti olmuyor.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra 30-40 gr bezelere ayırın (ben 35 gr yaptım). Bezelerin üzerini folyo ile kapatıp odaya koyalım. Bu yöntemden 35 gr’dan yaparsanız 50 adet, 40 gr’dan yaparsanız 40 adet şeker hazırlayabilirsiniz.
Bezeler dolapta olacak Dolaptan 10 beze alacağız. Merdane ile elinizde açıp ortasına 1 yemek kaşığı çamur koyup biraz bükerseniz kenarlarını kapatıyoruz.
Daha sonra cımbızla süslüyoruz (resimde görebilirsiniz).
Bütün bezeler bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında altları altın sarısı olana kadar pişirilir, üstleri kırmızı olmamalıdır.
Azerbaycan Mutfağının Şekerburası servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]