Izgara Sebze Kebabı – En Sevdiğim Yemek

Merhaba, yemeğimize önce etle başlıyoruz. Dana eti kullandığım için ağır ateşte pişirdim. Hayvan suyunu bıraktıktan sonra tuz ve 2 bardak sıcak su döküp ağzını kapattım. Yaklaşık 25 dk. Pişirdikten sonra kapattım. Kuzu eti isterseniz pişirme süresini ona göre ayarlayabilirsiniz.

Etler pişince sebzelere geçelim. Bahsetmeden geçmek istemedim ben bu yemeği çiğdem yapraklarıyla da yaptım ama kızartıldığında daha lezzetli oluyor.

Patatesleri soyun ve kesin. Yıkayıp süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Patlıcanı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz. Sebzeleri kızartırken biraz tuz serpebilirsiniz.

Yemek için soğan ve biberleri doğrayarak başlayalım ve başka bir tencerede sıvı yağ ile kavuralım.

Yeterince kavrulan sebzelerin üzerine domates sosu ve baharatları atıp karıştırıyoruz.

Domatesleri yıkayıp kuruttuktan sonra küp şeklinde kesip sebzelere ekliyoruz.

Domates suyunu çıkaralım ve biraz pişince et suyunu sosumuza ekleyelim.

Etin suyu yoksa iki su bardağı kadar su ekleyelim (damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz). Etimde su var, ben biraz daha ekledim.

Kızarmış sebzeleri ve etleri bir tepsiye alıp hazırladığımız sosu döküyoruz. Her şeyi karıştırıp karıştırdıktan sonra biberleri koyup ıslattığımız yağlı kağıdın üstünü kapatıp fırına gönderiyoruz. Biber koymak istemezseniz domatese çok yakışıyor. Seçim senin.

Fırınınızı önceden ısıtırsanız daha iyi pişecektir.

20 dakika pişirdikten sonra kabuklarını soyun ve kıtır olana kadar pişirin.

Nar gibi pişen sebzeli kebabımız hazır.

Yanında güzel bir bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın