Kıyma Nasıl Yapılır – Tariflerim

Kıymalı Bezelye Tarifi, Kıymalı Tavuk Nasıl Yapılır

Pirinç pilavı ile servis edebileceğiniz çok lezzetli bir nohut yemeği yapıyoruz.

İki bardak bezelyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatıyoruz.

Ertesi gün kaynatıyoruz ve biriken köpüğü alıp beş dakika kaynatıyoruz.

Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.

Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.

3 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve karıştırın.

Süzülen nohutları ekleyip bir dakika kavurun.

sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın

Düdüklü tencerede pişirmek isterseniz 10 dakika pişiriyoruz.

Tencerede pişirirseniz kısık ateşte 40-45 dakika pişiriyoruz.

Bir tencerede nohut yemeği hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın