Kıymalı Bezelye Tarifi, Kıymalı Tavuk Nasıl Yapılır
Pirinç pilavı ile servis edebileceğiniz çok lezzetli bir nohut yemeği yapıyoruz.
İki bardak bezelyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatıyoruz.
Ertesi gün kaynatıyoruz ve biriken köpüğü alıp beş dakika kaynatıyoruz.
Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
3 yemek kaşığı domates salçası, 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve karıştırın.
Süzülen nohutları ekleyip bir dakika kavurun.
sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın
Düdüklü tencerede pişirmek isterseniz 10 dakika pişiriyoruz.
Tencerede pişirirseniz kısık ateşte 40-45 dakika pişiriyoruz.
Bir tencerede nohut yemeği hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]