Fırında Levrek Nasıl Yapılır – Tariflerim

Balık sofralarımızdan eksik etmememiz gereken en önemli besinlerden biridir. Sağlığımızın temelidir. Vitaminler, mineraller, omega 3, omega 6 yağ asitleri, çinko ve fosfor içerir. Özellikle çocukların ve gençlerin sağlığı için haftada iki kez yenmelidir.

Bu balığın mevsimi mayıs ayının sonuna kadar olmasına rağmen çiftliklerde yetiştirildiği için şu anda mevcuttur. Bunu mangalda, tavada, fırında istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Mascaly ve içini temizleyin, yıkayın ve kurulayın. Her iki tarafta üç kesim yapın. Yağlı sosu da yakacaktır. Ayrıca iyi pişirecektir.

Soğanları yarım ay şeklinde, patatesleri halka halka ve domatesleri dilimler halinde keserek hazırlıyoruz.

Zeytinyağını tuzlu kekik, yarım limon suyu ile karıştırıyoruz.

Fırın kabımızın dibine soğan halkaları serperek yatak yapıyoruz.

Balıkların her tarafını yağ sos ile yağlıyoruz ve bir fırın tepsisine soğanın üzerine koyuyoruz. Patates dilimlerini çok fazla kaplamadan yağa batırarak hazırlayın.

Domates dilimlerini köşelere koyuyoruz. Balığın karnına soğan, sarımsak, limon dilimleri koyuyoruz. Ortasına soğan ve sarımsağı koyuyoruz. Balıkların üzerine limon dilimleri serpin.

220 C’ye ısıtılmış fırına veriyoruz. Kızarmaya başlayınca 5 dakika. 200’e indirip beş dakika tutuyoruz.

Bu bölüm fırın tercihlerinizi kapsar. Temel olarak, yüksek bir sıcaklıkla başlıyoruz. Bu nedenle su çıkmadan baskı yapıyoruz. Dışı kahverengileşince içi pişecek şekilde alçaltmaya başlıyoruz.

Roka yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın