Dilimli Kirazlı Turta Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Kırpık Börek Tarifi için öncelikle yumurtayı, sütü ve peyniri geniş bir kaba alıp peyniri ezerek karıştıralım. Yumurta sizi rahatsız ediyorsa yumurta yerine istediğiniz kadar süt ekleyebilirsiniz. Görüntüleri görüntülerken tutarlılığı değiştirebilirsiniz.

Ardından sosa kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın ve sosu bir kenara alın. Lütfen peynirin tuzunu dikkate alarak tuz ilavesini kontrol edin. Daha sonra hamuru rulo şeklinde sararak ve 1 parmak genişliğinde keserek hepsini hazırlayalım.

Kestiğimiz yufkayı elimizle yuvarlayarak açalım. Tüm yufkaları açtıktan sonra hazırladığımız sosu üzerine dökelim ve yufkayı kırmadan dikkatlice karıştıralım. Ocağa bir tava koyalım, sıcakken içine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve eriyince tavaya sıvı yağı dökelim ve yufkayı tavaya dökelim.

Hamuru tepsiye eşit şekilde yayalım ve kaşığın tersiyle düzeltelim. Bunu yaparken yufkaya kuvvet uygulamayın veya kaşıkla bastırarak düzeltmeyin. Basınç uygularsanız yufkanın içi olması gerektiği gibi pişmeyecektir.

Şimdiye kadar çok sıcak olan tavamızı küçük bir fırına alalım, altını iyice çevirelim, kapağını kapatalım ve pişirelim. Kekin alt kısmı pişince bir yemek kaşığı tereyağı ile pişmemiş üst tarafını da aynı şekilde pişirelim.

Daha sonra dilimlediğiniz keki servis tabağına alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Umarım sonuçlardan memnun kalırsınız. deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın