Yumuşak Üçgen Börek – En Sevdiğim Yemek

Yumuşak Üçgen Börek tarifi için öncelikle yoğurdu, sıcak suyu ve yağı, yumurta beyazını kasemize dökelim, şeker ve tuzumuzu ekleyelim, 3 su bardağı unu ekleyip bir paket mayayı ekleyelim.

Bir kaşık yardımıyla birleştirelim ve kalan unun kalanını sistematik olarak ekleyip yoğuralım. Hamurumuzu hava almayacak şekilde kapatalım ve 30 dakika mayalanmaya bırakalım.

Hamur kabarırken iç harcı hazırlayalım: Ben lor peyniri kullandım siz istediğiniz iç harcı hazırlayabilirsiniz. Maydanoz ve dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Peynirimizi bir kaba alıp üzerine maydanoz veya nane ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Hamurumuzdan mandalina bezeleri yapalım. Elimizle çay bardağı büyüklüğünde açıp içine bir kaşık çamur koyup ucunu kapatarak üç kez yapalım.

Kenara ayırdığımız yumurtanın sarısını da üzerine susam serpelim.

180 derecede altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Kabarık Börek Böreği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın