Islak Kek (Kakaolu) Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekeri bir çırpma teli ile köpürene kadar çırpın.Pürüzsüz hale gelince sıvı yağ,tereyağı,süt ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
Kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Yağ veya margarin ile yağladığımız dikdörtgen kredimi dökelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirelim (her fırın farklı, kontrollü pişirelim)
Kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.
Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım bunun için sos malzemelerini bir tencereye alıp iyice karıştıralım. ısıyı kapatın.
Fırından çıkardığımız ıslak keki ilk ateş çıkınca keselim ve üzerine ılık sosumuzu dökelim.
Kakaolu Islak Kekimiz soğuduğunda kullanıma hazırdır.
Herşey gönlünce olsun
Fark etme; Malzemeler ılık olmalı, yumurta ve şeker iyice yıkanmalı, katı maddeler süzülerek ilave edilmelidir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]