köfte yapmak,
Dana eti, un, yumurta, rendelenmiş soğan, köftelik bulgur, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta tüm malzemeler birleşene kadar 10 dakika kadar doğrayalım.
Örtün ve sarın ve soğutun.
İyice dinlenmesi gerekiyor, akşam yoğurup ertesi gün yapsak daha iyi olur.
İhtiyacınız kadar alıp geri kalanını dondurucuya atabilir, dilediğiniz zaman çıkarabilir, cehri yapıp dilediğiniz yemeğin içine koyabilirsiniz.
Tencereye yemek için doğradığımız soğanları koyup biraz sıvı yağ koyup soğanları kavuralım.
Ardından domates salçasını ekleyip karıştırın.
Doğranmış patatesleri ekleyip biraz kavuralım.
1 tatlı kaşığı biber ve bir tatlı kaşığı naneyi ekleyip sıcak su ekleyip karıştıralım.
Yemek kaynamaya başlayınca etleri azar azar ekleyelim.
Tuz ekleyip karıştıralım.
Patatesler yumuşayana kadar pişirelim suyunu yoğunluğuna göre değiştirebilirsiniz.
İyi şanslar 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]