Öncelikle suyu hazırlayalım, şeker ve balı bir tencereye koyup 10 dakika kaynatalım.
10 dakika kaynattıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkın ve beş dakika daha pişmeye bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
1 limonun kabuğunu koyup harca ekleyelim, yarım limonun suyunu sıkıp harca ilave edip çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile çırpın.
Benim fırınımda yağladığımız kek kalıbını alıp 180 derecede pişirelim.
Kekimizi pişirip fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra kuru üzümlerin üzerine ılık su dökelim.
Revani suyunun tamamını içtikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]