Ben üç gün güneşte bekletip mayalayarak reçel yapıyorum, bu şekilde yaparsanız reçelleriniz yıllarca bozulmaz.
Kapak açıldığında bile kırılmaz
3 yıl önce yaptığım kayısı reçelini hala yiyoruz 😊 Reçel kıvamını tutamıyorum şekerle ve kristallerle yapılıyor ya da çok sulu 😁 Yöntem mayalanarak yapılıyor.
Hazırlanışına gelince, meyveyi temizleyin ve yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarın, derin kapaklı bir tencereye kirazlardan birini ve çileklerden birini koyun ve üzerlerine 1,5-2 kg kiraz dökün. 1,5-2 kg çilek için. Şeker ekleyin ve balkonda veya mutfakta güneşli bir yere koyun ve üç gün mayalanmaya bırakın.
Bazen bunu düşün.
Köpük köpürecek ve ekşi görünecek, yeşil olmayın çünkü faydalı bakteriler dostlar onu yakar 😊
Kapağı kapalı tutun 3. Günün sonunda ocakta 2-3 saat kısık ateşte pişirin.
Reçel ara sıra bir kepçe ile bekletilir ve üstten yavaş yavaş dökülerek karıştırılarak içindeki fazla su kolaylıkla atılır.
Meyveler üstte olmaya başlar ve renkleri daha açık olur, büyüdüklerinde meyveler dibe çöker ve reçelin sıvı kısmı yayılmaya başlar.
Reçelin suyunu bir kaşıkla alıp üstten dökerek kıvamını kontrol edin ve suyu döktüğünüzde ip gibi iniyorsa reçeliniz var demektir.
20 Dakika. Kaynayınca ocağı kapatın.
Suyu çıkıyorsa reçele başlamadan önce bir süre pişirmeniz gerekiyor.Reçelinizin ilk ısısı geçince kavanozları koyun ve kapağını kapatın.
Kavanozlar soğuyunca dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman bozulma korkusu olmadan açın.
Artık uzun süre saklayabileceğiniz bir reçeliniz var.
Çilek ve Vişne Reçeli hazır.
Deneyenlere şimdiden bol şans 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]