Dana Nohut Tarifi – Tariflerim

Nohut Yemek Tarifi için önce tavukları ne kadar yumuşadığına bağlı olarak 1.5-2 saat kısık ateşte pişiriyoruz.

Biraz hava almak için suyunu değiştirdim.

Düdüklü tencere kullanıyorsanız daha kısa sürede kaynatabilirsiniz ama ben kullanmadım.

Etimizi de kendimiz pişiriyoruz. Yaklaşık 45-60 dakika.

Bezelye ve eti haşladıktan sonra süzün ve kenara alın.

Geniş bir tencereye sıvı yağ koyup soğanı serpin ve hızlıca kızartın.

Domates, baharat ve tuzu ekleyip karıştırın.

Etleri ekleyip biraz kavurduktan sonra tavuk ve suyu ekleyip son kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Nohutlu Et Yemeği hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın