Pastane Tarzı Tahinli Çörek Tarifi için,
Ilık süt, şeker ve mayayı bir kaba alıp karıştırın.
Maya eriyene kadar karıştırıp 10 dakika pişirin, bekleyelim.
Daha sonra baloncuk oluşturan sıvı karışıma tereyağını ekleyip karıştırın (tereyağını ocakta eritip sıvı hale getirerek kullanacağız).
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar gerekirse un ilave ederek hamuru yoğurmaya devam edelim. Hamur hazır olduğunda üzerini örtüp ılık bir yerde 1/2 saat mayalandırın.
Hamuru 1 dakika bekletin. Ovalayalım ve daha fazla hava alalım. Mandalina parçalarını hamurun üzerine kıralım ve üzerini süsleyelim. Merengleri büyük bir servis tabağının eni genişliğinde oklava ile açalım.
Açtıktan sonra hamuru uçtan başlayarak çevirelim ve damak zevkinize göre bolca tahin (3 kaşık döktüm) ve şeker (2 kaşık döktüm) serpelim.
Tüm bezeleri açıp aynı yöntemi uyguladıktan sonra üzerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirelim. Bu sürenin sonunda şişmiş ruloların uçlarından tutup dışarı çıkaralım ve diğer tarafa çevirelim.
Uzun çörekleri güllü kek gibi yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Tüm barları bu şekilde hazırladıktan sonra çırpılmış sarısını muffinlerin üzerine sürerek üzerine ceviz veya fındık serpelim. Hazırladığımız çörekleri 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi kaynamaya bırakın.
Fermantasyonu bitmiş çöreklere dokunmayın aksi takdirde havaları biter ve olması gerektiği gibi kabarmaz.
Hazırladığımız börekleri önceden ısıtılmış 200°C fırında altı ve üstü eriyene kadar pişiriyoruz.
Çörekleri sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]