Evde Şalgam Yapımı – Tariflerim

Fosfor, kalsiyum, potasyum, laktik asit içeren ve romatizma, eklem ağrıları, böbrek taşları, sinirleri yatıştırıcı, kabızlık, egzamaya iyi gelen hardalı yapmaya devam edelim…

Öncelikle hardallı havuçları ve pancarları yıkayıp soyalım evde hardal yapmak için…

Doğrayıp doğradığımız sebzelerin yarısını karıştırma kabına alalım…

Diğer yandan küçük bir bez torbaya ekmek, bezelye ve bulguru koyup bağlayalım ve çöp kutusuna atalım. Kalan sayfaları koyalım.

Bir kaseye birkaç bardak su ve tuzu koyup tuzu eritelim, üzerine dökelim. Şişe dolana kadar su ekleyip kapağını kapatalım.

Kabı birkaç kez ters çevirelim ve tuzlu suyun iyice karışmasını sağlayalım. Üç hafta bekleyelim.

Sonra hardal hazır olacak.

Isı istiyorsanız, acı biber ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın