medyauzmani.com

Biberli Patatesli Yumurta – En Sevdiğim Yemekler

Harika bir kahvaltı tarifi. Umarım yumurta sevmeyen çocukları bile besleyebilirsiniz. İnşaata geçelim.

İlk olarak patateslerimizi yıkayıp küp küp kesiyoruz. Sadece küçük küpler olacak. Püskürttükten sonra, bir süzgeç ile iyice durulayın. Kestikten sonra yıkamazsak birbirine yapışırlar. Ve etin bir görüntüsü olur.

Sıktığımız patatesler pişince yapışmaz tavanızı ocağa alalım ve açalım.

Yağı ekledikten sonra patatesleri sıcakken ekleyelim.

Patateslerimiz filizlendiğinde biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Bunları küp küp çoğaltıyoruz.

Tatlı biberimi çocuklarım baharatlı olmasına alışık olmadığı için seçtim. İsterseniz ağrıyı artırabilirsiniz.

Patateslerimiz kızarmadan önce kıymayı ekleyelim. Pişmiş ete iyi pişmiş bir patates eklenirse, kıyma pişene kadar patates kurutulur veya kavrulur.

Bu yüzden dikkatli olun, patateslerin rengi kırmızıya dönünce dana eti ekleyin.

Biberleri de aynı anda pişmeye yakın rengi dönünce ekliyoruz. Bir tavada iyice karıştırın, tuz ve baharatları ekleyin ve kısık ateşte kızartın.

Kıyma ve sebzeler pişerken yumurtaları bir tabağa kırıp çırpalım. Sebzeler küçük doğrandıkları için çabuk pişerler.

Piştiğinde yumurtayı ekleyin ve alttan üste doğru bir kez karıştırın.

Daha sonra kısık ateşte yumurta pişene kadar bekleriz. Dilerseniz bu noktada rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip lezzet katabilirsiniz.

Yumurta pişince ocağı kapatıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın