Evde Yoğurt Nasıl Haşlanır? – Benim favori yemeklerim

Merhaba arkadaşlar,

Evde Yoğurt Nasıl Haşlanır?

Market yoğurdu size abur cubur gibi mi geliyor? Ev yapımı yoğurdu özleyen bu tarifi yapmak çok kolay ve sonucu görünce bayılacaksınız.Kedi yoğurdu yapabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

Hazır yoğurt yerine evde kendim yapabilir miyim sizce, hemen tarife geçelim, daha ne bekliyoruz?

Öncelikle taze ekilmiş köy sütümüzü bir tencereye alıp kaynatalım (Paketli sütü markette hiç denemedim tadı nasıl bilmiyorum)

Kaynattıktan 5 dakika sonra. Sonra ısıyı kapatın ve soğumaya bırakın.

Kremalı bir yoğurt istiyorsanız sütü sulandırmayın ve pişerken kremayı çok fazla yaymayın.

Çok soğuk ya da çok sıcak olmayacağını nasıl anladığınızdan bahsediyorsanız, serçe parmağınızla sıcaklığı ölçebilirsiniz.

4-5 saniye içinde tutabilirseniz, doğru sıcaklıktadır.

Daha sonra bir bardakta 1/2 su bardağından daha az yoğurdu çırpın.

Sütü ekleyip iyice karıştıralım.

Daha sonra sütü yapacağınız kaba boşaltalım. Ben de tava yaptım. güveç tarzı şeyler yapabilirsiniz.

O halde hazırladığımız mayayı sütün içine ekleyelim.

Bir kaşıkla 2-3 defa akmayacak şekilde karıştıralım ki yoğurt her yere dağılsın, sonra tencerenin kapağını yada beyaz bir örtü ile üzerini örtü yada masa örtüp mayalanmaya bırakalım. . hiç hareket etmediği bir yerde yaklaşık 8 saat bekler.

O halde hadi ağzınızı açalım, belki de çoktan olmuştur. Biraz sulanması normaldir, korkmanıza gerek yok, 1/2 saat dışarıda bekletelim ve ağzını açıp buzdolabına koyalım.

Suyunu almak için ağzını açtıktan sonra 1 gün orada bırakalım.

Ardından ertesi gün kapağı kapatıp yemeye başlayabilirsiniz.

Ev yapımı yoğurdumuz hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın