Nohut yemeği için öncelikle nohutları düdüklü tencereye alıp 20 dakika pişirelim.
Eti bir tencereye koyun ve kuruyana kadar kısık ateşte koyun.
Soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağı ekleyin ve etle birlikte beş dakika pişirin. hadi kurulayalım.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyelim.
Haşladığımız bezelyeleri ekleyip birkaç dakika kavuralım ve karıştıralım.
Nohutun üzerine 1 parmak ile suyu ekleyip çok acıkmış olarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Not: Pişirme süresi tarife göre değişiklik gösterebilir.
Not: Yemeğin renginin bulanık olmaması için önce etin suyunu salıp sonra suyu bitene kadar kızartmalısınız.
Fasulye tariflerinin çoğu için bir gün önceden pişirip dinlenmesi tavsiye edilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]