Etli Çörek Tarifine başlarken yarım büyük bardak hamurun içine ılık su koyalım. Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırın ve beş dakika dinlendirin. Maya kabarınca unu bir karıştırma kabına eleyelim. Damak zevkimize göre uygun tuzu ekleyip karıştıralım.
Daha sonra unun ortasını ela gibi açıp havuzdan çıkan tüm mayaları dökelim. Bir su bardağı su dökelim ve havuzun kenarındaki unu suyun ortasına kadar karıştırarak unumuzu yoğurmaya başlayalım. Gerektiği kadar azar azar su ekleyerek koyulaşmasına izin verin.
Hamur toparlanınca minik ellere yapışan çok yumuşak bir hamur alalım. Beyaz bir plastik torba veya streç film ile örtün ve ılık bir yerde 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur bunun 3-4 katı ise yeterince dinlenmiş ve mayalanmış demektir.
Çamur için kıymayı ocağa alıp orta ateşte açıp kavuralım. Kıymayı ara ara parçalayarak kabarmaması için harmanlayalım. Kıyma suyunu çekmeye başlayınca doğranmış soğanı ekleyip karıştıralım. Bu sayede soğan kıymanın suyuyla pişerken iyice yumuşayacaktır. Kıyma tamamen bitince doğranmış biberi ekleyip karıştıralım. 2-3 dakika soğuduktan sonra domatesi ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırmaya devam edelim. Baharatları ve tuzu ekleyerek harmanlayalım ve kıymamızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Kalan hamuru 1-2 çizik gibi çırpalım, ardından dilimleri pişirdiğimiz tepsiyi yağlayalım.
Tüm hamurları tepsiye alalım. Ben geniş bir fırın tepsisine yaptım ve tüm hamurları tek tepside kullandım.
Hamuru tepsiye koyduğumuzda elimizle alıp tepsinin her tarafına yayalım. Daha sonra kıymalı harcımızı koyup hamurun üzerine eşit şekilde serpelim.
Daha sonra topuz 20 dakika tepside mayalanmaya hazır olsun, muffin pişerken fırını ters çevirerek 200 dereceye kadar ısınmaya bırakalım. 10 dakika sıcak fırında pişen ve iyice kabaran çöreğimizi üzerine koyalım. Çöreklerimizi altları ve üstleri altın sarısı olana kadar pişirelim.
Pişirdikten sonra çöreği fırından çıkarın, temiz bir bez veya masa örtüsüne sarın ve 10 dakika dinlendirin.Meat Bun’u sıcak veya ılık olarak yiyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]