Pandispanya (Tatlılı) – Tatlılarım

Herkese merhaba 🙂

Benim için bir doğum günü pastasındaki en önemli şey pandispanyadır. Bence çoğu insan için durum aynı. Hepimiz fırından çıktığında çıkmayan ve süper yumuşak bir pandispanya isteriz. Pandispanya tarifi böyle. Daha önce yaptığım pandispanya ve kek tarifleri arasında bu kek kadar sevdiğim bir tarif yok. Ayrıca pandispanyayı kek olarak yemeyi seviyorum, bu yüzden benim için ayrı bir yeri olduğunu düşünüyorum 🙂 Bunu hem ekmeklerde hem de keklerde denemenizi tavsiye ederim. Biraz soğuyunca elinizle bastırın ve aynı şekle dönmesini ve şişmesini izleyin. Şimdi gerçekten takdir ettiğim bu tarife geçelim:

Öncelikle yumurtanın sarısını beyazından ayıralım. (Şunu belirtmeliyim ki yumurtalar çok sıcak olmalı, tabi ki buzdolabından çıkarın ve soğuk kullanmayın. 1 saat önce buzdolabından çıkarın ve dışarıda ısınmasına izin verin).

Yumurta beyazına biraz tuz ekleyip mikserin yüksek devrinde 7 dakika çırpın.Kıvamını aşağıda resimlerden görebilirsiniz. Su olmadığından emin olun. Tabağı ters çevirdiğinizde kalıp gibi tabağınızda kalır.

Daha sonra karışımı bir kenara koyun ve yumurta beyazının bozulmaması için diğer malzemeleri olabildiğince hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın.

Bunun için yumurta sarılarını ayrı bir kaba alın, üzerine bir su bardağı şeker ekleyin ve karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Daha sonra karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş ılık su ekleyin. Daha sonra karışıma limon suyu ve kabuğu rendesini ekleyin (isteğe bağlı ama kullanmalısınız bence, lezzet keke farklı bir tat katıyor).

Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı miksere alıp tekrar karıştırın. Kenara ayırdığımız yumurta aklarını karıştırmadan bu karışıma ekleyin. (Daima bir tarafta yavaşça sallayarak).

Daha sonra yuvarlak kek kalıbının içine ve çevresine bir parça yağlı kağıt koyun ki kolay gelsin (benim kek kalıbım biraz büyüktü ama 23 cm falan olsa çok kabarıyor ve kabarıyor. pandispanya) . Hazırladığımız karışımı kalıba eşit şekilde dökün. (Yanlarından dökün, ortada toplayın, iyice pişirin)

Son olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerlerine kürdan batırdığınızda pembeleşip beyaz çıkana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınızda kekinizin bozulmaması için tel ızgara üzerine alın.

Artık pandispanyanızı dilediğiniz kek tarifinde kullanabilir veya dümdüz yiyebilirsiniz 🙂

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın