Haşlanmış Dana Uyluk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Dana boyun (yarım kilo kemikli)
- 2 litre soğuk su
- 1 baş soğan (bütün, ufalanan değil)
- 5 diş sarımsak (dilerseniz daha az da kullanabilirsiniz)
- 2 defne yaprağı
- 5-6 tane karabiber
- 1 kereviz sapı ve varsa taze kekik
Eti kızartmak için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı un (mısır unu kullandım)
yukarı;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Nane, pul biber, karabiber
Haşlanmış dana paça çorbası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Eti kaynatmak için kalın tabanlı ve kapağı iyi kapatılmış bir tencere seçin.
- Et tencereye alınır ve birkaç kez yıkanır.
- Diğer malzemeleri ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynattıktan sonra ilk 10 dakika kararmaz ve üzerlerinde biriken köpükler delikli kepçe ile toplanır.
- Daha sonra yumuşayana kadar (yaklaşık 1,5 saat) yavaş yavaş pişirilir.
- Vaktiniz yoksa eti düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz. Vaktim genişti, hafifçe kaynattım ve piştikten sonra bile tuzundan kurtulup tüm malzemeleri ılıyana kadar kapağı kapalı tuttum. Böylece daha besleyici ve lezzetli olur.
- Etler piştiğinde kemiklerinden ayrılarak istenilen büyüklükte parçalar halinde kesilir ve tercihe göre yağından ayrılır.
- Etin haşlandığı sudan önce soğanları kesmemeye dikkat ederek çıkarın ve bir kenara alın. Sonra kalanlar süzülür.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve salçayı ekleyip orta ateşte soteleyin.
- Salçanın aroması çıkınca içine temiz, doğranmış eti ekleyip kavurun (bu esnada etler küçülür, etin çorbada büyük kalmasını isterseniz kavurmadan ekleyebilirsiniz).
- Son olarak soyulmuş ve ezilmiş sarımsağı, eklenmemişse tuzu ekleyip ağzı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte kendi suyunda kaynatın.
- Bir kapta sos için gerekli malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kaynayan karışıma baharatlar eklenirken tıpkı bir çorbada olduğu gibi 1-2 kaşık kaynayan et suyundan alınıp baharatların çırpıldığı tencereye ilave edilir ve baharatlar karıştırılarak ısıtılır.
- Kaynayan karışıma 1 kaşık ılık baharat ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra baharatlara 1-2 yemek kaşığı çorba ilave edilerek karıştırılır, çorba hızlıca karıştırılarak çorbaya bütün baharatlar ilave edilir.
- Kaynayana kadar karıştırın, 2-3 dakika kaynatın.
- Kıvamı koyu ise sıcak su ile açılır.
- Süslemek için seçilen baharatlar yağda kavrulur ve çorbaya ilave edilir.
* Orjinal Paça Çorbası’ndan et seçimi ile ayrılan bu tarifte, sarımsağı ve eti de gerçeğinden farklı bir şekilde ızgarada pişirdim ve sarımsağın biraz yumuşamasını ve etinin küçülmesini istedim. Baharatları karıştırıp çiğ kullanmak isteyenler, hazır olduğunda baharata sarımsak ekleyebilirler. Eti kavurmadan iri parçalar kalacak şekilde en son ilave edebilirsiniz.
Resimli haşlanmış dana but çorbası tarifi
“Haşlanmış Etli Paça Çorbası” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]