İçli Köfte (varsayılan) – Favori Yemeklerim

Köfte ve İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Önce bir tavaya sıvı yağ ve soğanı koyup iyice kavuralım, ardından salça ve kıymayı ekleyip baharatları ve tuzu ekleyerek hızlıca devam edelim.

Son olarak ceviz ve maydanozu ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Hamuru için geniş bir kapta bulgur, irmik ve suyu ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatıp 15 dakika pişirin, kabarıp kabarana kadar bekleriz.

Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup arada elimizi ıslatıyoruz.

Bu şekilde üzerini örtüp 15 dakika bekletin, çok rahatlıyoruz.

Hamurdan mandalina dilimleri kesip elimizle katlıyoruz ve pırıltılarımızla çevirerek yapıyoruz.

Bir çay kaşığı yardımıyla zarar görmüş eti içine koyup ağzını kapatıyoruz ve etler bitene kadar devam ediyoruz.

Bu tariften 17 adet içli köfte çıktı.

Eti pişirmeyi bitirdikten sonra bol yağa koyuyoruz.

Not: 1/2 ölçü yaptım dilerseniz büyütebilirsiniz.

İçli Köfteler hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın