Bir tencereye su alıp kaynatıyoruz sonra patlıcanı içine atıyoruz ve patlıcan yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Yaklaşık 5 dakika yeterli olacaktır.
Daha sonra biberleri atıp aynı şekilde 5 dakika pişirip süzgece alıp soğumasını bekliyoruz.
Şu anda iç harcı hazırlıyoruz; Önce pirincimizi yıkayıp eti yere koyuyoruz ardından soğanı, maydanozu ve sarımsağı ince ince kıyıp ekliyoruz.
Salçayı koyup tuz, karabiber ve nane ekleyip sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ardından eşyalarımızı paketlemeye başlıyoruz; Hazırladığımız çamuru ortasına doldurmadan koyuyoruz.
Her şeyi doldurduktan sonra kuzu eti iyice tencerenin dibine koyuyoruz, üstüne patlıcanları koyuyoruz, üstüne biberlerimizi koyuyoruz.
Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz, üzerine 1 parmak geçecek kadar sıcak su döküp kısık ateşte 45-50 dakika pişiriyoruz.
Ardından biraz dinlenip servise hazırlanıyoruz.
Deneyecek olanlara bol şans
Keyfini çıkarın.❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]