Semizotu ile Kağıt Pasta – En Sevdiğim Yemek

Semizotu Böreği Tarifi için öncelikle bir kap içerisine su, tuz ve unu ekleyerek kulağa benzer bir hamur elde edelim.

Üzerini yemek filmi ile kapatıp 30 dakika dinlendirelim.

Bu arada bir tencerede soğanı ince ince doğrayın, biraz yağ ekleyin ve biraz kızartın.

Ardından semizotu güzelce yıkadıktan sonra bıçakla 3-4 parçaya bölüp soğana ekliyoruz.

Tuz ve karabiberi döküp iyice karıştırıyoruz, semizotu ölünce tavamızın altını kapatıyoruz.

Peynirimizi ekleyip iyice karıştırın.

Kalan hamuru 4 veya 5 parçaya bölün. Oklava yardımıyla çok küçük bir yüzeyde servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Hamuru yağla dökün ve bir tepsiye koyun. Kalan hamuru da aynı şekilde açıp üst üste koyuyoruz.

Bu şekilde 15.20 dakika dinlendiriyoruz.

Daha sonra kağıdın üzerine elimizle sıkarak hamuru açıyoruz. Üzerlerine iç malzemeyi koyup hamuru bir bezle birbirine tutturuyoruz ve hamurun 2 ucu birleşecek şekilde rulo gibi sarıyoruz.

Daha sonra ters çevirip yağladığımız tepsiye diziyoruz. hamur bitene kadar devam ediyoruz

Son olarak sıvı yağı koyup 150 ile 170 dr arası bir ısıda altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. 35-40 dakika yeterli

Semizotu ile Sac Pasta hazır. Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın