Limonlu Haşhaş Kış Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 limon kabuğu rendesi ve
- limon suyu
- 2 su bardağı un ( kontrollü ekleyin değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
krema için
- 1 kutu krema
- 2 su bardağı süt (soğuk)
Limonlu haşhaşlı kış pastası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Karışım hafif ve kabarık olana kadar yumurta ve şekeri çırpın.
- Yağı, sütü ve tekrar çırpın, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve karışıma ekleyin ve çırpın.
- Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve haşhaş ekleyin, son bir kez çırpın ve yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Bir kürdan testi yaparak olgunluğunu kontrol edebilirsiniz.
- Kek soğurken soğuk süt ve kek kreması için kremayı katılaşana kadar çırpın ve fermuarlı bir torbaya koyun.
- Soğuyan kek yatay olarak ortadan ikiye kesilir, krema alt kata bastırılır ve üst kat serilir.
- Kalan krema ile süsleyin ve pudra şekeri serpin.
Deneyecek olan sevgili takipçilerimden yorum bekliyorum.
Limonlu haşhaşlı kış pastası tarifi
Haşhaş Limonlu Kış Pastası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]