Osmanlı mutfağından leziz yemekler ile hafta sonunun tadını çıkarabilirsiniz 😋 Misafiriniz varsa tam bir parti yemeğidir. 👍
Merak etmeyin ismi şirin, yapımı hiç zor değil.
Ama aynı zamanda hayranların profesyonel bir şef olduğunuzu düşünmesini sağlayacak şık bir görünüme sahip. Yani tarife burada.
Tavuk Topkapı Tarifi, Tavuk Topkapı Nasıl Yapılır?
İlk olarak, doldurulmuş pilavı yapmaya başlayın.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, dolmalık fıstıkları ekleyin ve zeytinyağında kavurun. Fıstıklar pişince baharatları ekleyin.
Baharatların aroması çok çıkıyor. Üzerine yıkanmış pirinci koyun ve pirinci tanecikli hale gelene kadar kızartın.
Kuru üzümleri ekleyin. 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. . 5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Hala canlı olacak ve fırında pişecek.
Pirinç olsun.
Piliçinizdeki tavuk budu açın, kemiği çıkarın ve hafifçe dövün.
Bir tabak yardımıyla tavuk etinden bir parça açın ve bir tabağa açın.
Ortasına bir kaşık pirinç koyun.
Tabağa asılı olan tavuk parçalarıyla pilavın üzerini kapatın. Çevir ve hesabıma ekle.
Her şey bittiğinde salçayı zeytinyağı ile karıştırıp tavuğun üzerine yayın.
1 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ilave edip üzerini folyo ile kapatıp 200°C fırında 45 dakika pişirin.
Ardından altını açıp tavuklar kızarana kadar biraz daha pişirin.
Tavuk Topkapı hazır. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]