Zeytinyağı, havuç ve kereviz ile pirinç pilavı

Pirinç, Havuç, Kereviz ve Zeytinyağı Tarifi Malzemeler

  • 1 küçük kereviz yarısı
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • iki bardak su
Pirinç kerevizli pilav ve zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kerevizi soymak için ikiye bölün, yarısını kullanın, limonlu suya koyun, havuçları soyun, soğanı rendeleyin, sarımsakları soyun, biberi rendeleyin, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
  2. Tavaya yağı koyalım, limonlu sudan soğan, sarımsak ve rendelenmiş havuçları çıkarıp yıkayalım, rendelenmiş kerevizi ve küçük doğranmış biberleri ekleyip 2-3 dakika kısık ateşte kavuralım.
  3. Ardından tuz, şeker ve karabiber serpip karıştırıyoruz, 5 dakika marine edip, yıkanmış ve yarı yıkanmış pirinci koyuyoruz, karıştırıyoruz, ardından sıcak su veriyoruz.
  4. Sonra üzerine havlu serelim ve afiyet olsun, dikkat edin, salata yaparak kalan kerevizin yarısını hemen tükettim.

Fotoğraflı pirinç kereviz pilav ve zeytinyağı tarifi

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Zeytinyağlı, kerevizli ve havuçlu pirinç pilavı” başlıklı yazı çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın