Peynirli beşamel soslu kabak sandaleti

Beşamel Peynir Soslu Sandal Kabak Tarifi Malzemeler

  • 3 kabak kabak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı çedar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir (veya istediğiniz başka bir peynir)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir demet dereotu

Beşamel sosunu hazırlamak için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt suyu
  • tuz biber
Peynirli beşamel soslu sandal kabak tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kabakları ortadan ikiye kesip içini boşaltalım. 4-5 dakika kaynamaya bırakın.
  2. Bir yumurtayı çırpın. Peynir, baharat ve dereotu ekleyin.
  3. Kabakları fırın kabına alıp üzerine biraz pul biber serpelim. Peynirli harcı kabakların arasına paylaştıralım.
  4. Beşamel sos için tereyağını ve unu tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın, ardından tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Beşamel sosunu peynirli kabakların üzerine yayın.
  6. Son olarak pul biber serptim.
  7. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
  8. Hafif ve lezzetli bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🦋.

Notlar:

  • Tarife ek olarak zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  • Canlı kabak yemeyi seviyorsanız, kaynatma adımını atlayabilirsiniz. Ama haşlamanı tavsiye ederim.

Beşamel soslu peynirli kabak sandalet tarifi

Peynirli beşamel soslu kabak sandalet video yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın