Yumuşacık Pamuklu Donutlar Nasıl Yapılır?

Yumuşak bir pamuk unu hamuru için derin bir sos tenceresine sütü, yoğurdu, yağı ekleyip ocağımızda kısık ateşte ısıtalım.

Karıştırma kabımıza alıp kontrollü bir şekilde unumuzu dökerek karıştıralım.

Tuz, şeker, maya ekleyin ve yoğurun.

Biraz yapışkan olacak, örtün ve 1/2 saat kurumaya bırakın.

Hamurumuz pişerken malzemelerimizi hazırlayalım, rendelenmiş peynire kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.

Hamurumuzu bezeye bulayalım, planladığımız gibi içine koyalım, kenardan kapatalım ve elimizle saralım.

Tüm bezeler için aynı işlemi yapın ve tepsiye birkaç kez yerleştirin.

Tepsi mayası için 1/2 saat bekleyin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Sırayla pişirme.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın