Tavuklu Kaşar Peynirli Nefis Pide – En Sevdiğim Yemek

Kaşbaşı ve Kaşar Peynirli Nefis Pide;

İlk önce pide hamurunu maya ile dinlenmesi için hazırlayalım. Bunu yapmak için, hamur için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın. Un hariç elimizi sıkalım. Unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edelim. Ele biraz yapışan yumuşak, cıvık bir hamur olacak. Ağzını kapatalım ve bir saat dinlenelim.

Eti pişirmek için tavaya koyun. Kendi sıvısını bırakana kadar pişirin. Ardından küp küp doğradığınız yağ ve soğanları 5-6 dakika kadar kavurun. Bu şekilde kurutun. Tuz ve baharatlarımızı ekleyip 1-2 dakika pişirin. Kızarttıktan sonra ocaktan alın.

Hamurdan mandalina parçalarını alıp cımbız yardımıyla çıkaralım.

İç harcı koyalım ve kenarlarından pide şeklinin içine katlayalım.

Unlu bir fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 ° C’de altın kahverengi olana kadar pişirin.

Kızarttıktan sonra fırından çıkarın, kenarlarına yağlayın, kaşar peyniri serpin ve 10 dakika pişirin, tekrar fırına verin.

Kaşar eriyip kahverengileşince ocaktan alın.

Tavuklu ve Peynirli nefis bir pide hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın