Perdeli Pilav Nasıl Yapılır (Adım Adım Anlatım)

4 adet kemiksiz tavuk budu bol suda iyice haşlayın. 2 su bardağı pirinci ılık suya, 2 yemek kaşığı kuş üzümünü sıcak suya koyun.

Soğanı çok küçük doğrayın ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.

Ardından 1 su bardağı soyulmuş badem ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ekleyip kavurun.

Fıstıklar rengi dönünce pirinci süzüp ekleyin ve iyice kavurun.

Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağı, 2,5 su bardağı soğuk su, tuz, karabiber, yenibahar ve biraz tarçını pilav, üzüm ve tavuk elleriyle birlikte ekleyip kısık ateşte pişirin. Suyu emmesine izin verin ama yine de biraz ömrü olsun.

Pirinçler haşlanırken 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 yumurta, 1/2 su bardağı su ve 2,5 su bardağı un ile ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Ekmek 10 dk. Dinlenmene izin ver.

Kek kalıbını yağ ile iyice yağlayın, bademleri yerleştirin, kalıbı 5 dakika pişirin, buzdolabında soğutun. Hamuru kenardan taşacak şekilde çok az verin ve kek kalıbına koyun, bademlerin yerini değiştirmemeye özen gösterin, pirinci koyun ve kenardan sarkan hamurla üzerini örtün.

Üzerine tereyağ gezdirip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kayınvalideler, gelinleri için bir pilav örtüsü yapardı.

Pirincin dışını kaplayan hamur, aile hayatının sırrını, kızın fıstık arzusunu, torun için bademi, pirincin bolluğu, kuş üzümünün sağlığı, pirince eklenen acı ve tatlı baharatlar acı-tatlıyı temsil eder. evlilik günleri.

Deneyenlere bol şans! Acı ve tatlı günlerinizde sevdikleriniz hep yanınızda olsun.

Instagram hesabıma göz atmak isterseniz profilimdeki linkten web siteme ulaşabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın