Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle dolmalık biberi yıkayalım.

Biberlerin saplarını dikkatlice keselim, kabuklarını elimizle ayıklayalım, içini dışını yıkayalım, süzgeçten geçirelim ve kenara alalım. Ardından, eşyaları yerleştirirken, soğanı saklayın ve küçük parçalar halinde kesin, sarımsağı soyun ve karanfilleyin.

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra çok büyük olmayacak şekilde kesin ve tüm malzemeleri geniş bir kaba koyun.

Yeşil soğan ve maydanozu temizleyip yıkayalım, güzelce doğrayalım ve diğer malzemelere ekleyelim (Maydanozu eşimden dolayı eklemedim).

Pirinci iyice yıkayıp süzün.

Lütfen pirincin iyice süzüldüğünden emin olun.

Süzülen pirinci diğer malzemelere ekleyelim ve en son kıymayı koyalım.

Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane, domates ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.

Dolguyu tatmak için tuz ve baharat oranını ayarladıktan sonra.

Tencere sosu için dolmaları pişireceğimiz tencereye sarımsağı soyup karanfil koyalım, domates, zeytinyağı, kuru nane ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.

Tüm malzemeler hazır olduğunda süzülmüş dolmalık biberi dolduralım ve koyalım.

Doldurduğunuz toprağın biber kabının biraz altında kalmasına izin verin, yoksa pişince şişen pirinç taşar ve biberi patlatır. Her şeyi doldurup hazırladıktan sonra iri parçalar halinde kestiğimiz domatesi ağzına kapatalım. Dilerseniz kestiğiniz biberlerin saplarını da kaplayabilirsiniz. Kapları tencereye düzgünce yerleştirdim.

Biberin yarısına gelene kadar su ekleyin.

İsterseniz daha hızlı kaynatmak için sıcak su da kullanabilirsiniz. Ardından tencereyi ocağa alalım, harlı ateşte açalım ve tencerenin kapağı açık olacak şekilde yemeği kaynamaya bırakalım.

Kaynayan su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatalım, tencereyi ocağın küçük bir ocağına koyalım, altını kısalım ve bu şekilde pişmeye bırakalım.

Toplam 45 dk. Her şeyi batırarak yavaş yavaş pişecektir. 45 dakika sonunda biber ve pilavın pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Çatal biberi kolayca deliyorsa ve batarken çıt çıt sesi gelmiyorsa biber pişmiş demektir.

Pilav pişmişse tencerenin altını kapatıp bir kapakla kapatın, 20 dakika pişirin, dinlendirelim.

Eğer et suyu pişmemişse tencerenin altı kısık ateşte pişene kadar pişirmeye devam etmelisiniz. Çünkü pişirme süresi kullanılan malzemeye ve miktarına göre değişiklik gösterecektir. Ama genel olarak bu süre yeterli ama kontrollü olmakta fayda var.

Daha sonra dilediğiniz şekilde pişirip dinlendirerek servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın