Paşa Pilavı (Bolu’dan Yöresel Lezzet)

Hata yapmadım resimde karışmamış.🙄 Bu patates salatası pilav mı dersiniz? 🤔

Pirinç denilince gözler pirinç ve bulgurda oluyor. Evet, Bolu ilinde adı Paşa Pilavıdır. 😊

Patates ve yumurtalar haşlanır ve doğranır.

Patatesleri deri ile haşlayın. Doğranmış kırmızı soğan, taze soğan ve maydanoz, dereotu ve nane ile karıştırılır. Biber ekilir.

Limon, tuz ve zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.

Yörenin Paşa Pilavı’ndan yapılan bu patates salatasının özelliği, ısıtılmış olmasıdır.

İsimleri yerel olan bu baharatları bilmeli ve hatırlamalıyız.

yemek istiyorum 💞

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın