Hazır Yufka’dan Çıtır Mantı tarifine başladığınızda, iç harcı için önce soğanı doğrayın ve kıymaya ekleyin.
Baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru tezgahta açın, her tarafını yağla iyice yağlayın ve ardından ikiye katlayın.
Yufkanın geniş tarafını uçtan uca katlanmış şerit gibi kıymasız yerleştirin…
Kıymayı koyduğunuz yerden katlayın.
İki parmak kalınlığında kesip yağlı tepsiye dikey olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve servis tabağına alın.
Öğütülmüş biber karışımını eritilmiş tereyağı ile dökün ve servis yapın.
Hazır Hamurdan Çıtır Mantı hazır.
Not: Sos için pul biber yerine salça da kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]