Zeytinyağlı Lahana Tarifi – Tariflerim

Zeytinyağlı lahana yemeği tarifi için önce lahanamızı yıkayıp tuzlu suda haşlıyoruz (fazla pişmemeli, yemekle pişirilirse ezilebilir), ayıklayıp süzüyoruz, güzelce serpin ve hazırlayın.

Bu sırada halka doğradığımız kırmızı biberi, yemek için doğradığımız soğanları (soğanın çok olması önemlidir), sarımsak, nane, dereotu, maydanoz ve ince kıyılmış lahanayı tencereye ilave ediyoruz.

Başka bir kapta domates ve biberimizi, zeytinyağını, tuzu, karabiberi, kuru naneyi, konserve domatesi (veya 2 büyük domatesi ince doğranmış) ekleyip karıştırın,

Bu karışımı tenceredeki sebzelerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz, birbirimizi yediriyoruz ve bulguru ekliyoruz, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz, kaynamaya başlayınca altını kısıp duruyoruz. kısık ateşte pişirin.

Kaynattıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar pişiriyorlar tabiki gelin bir bakın şimdi kaosu yakalayabilirler.

İşte sebze kapuska diyebileceğimiz nefis bir Zeytinyağlı Lahana hazır.Ama benim tavsiyem her zaman yemeğimizi 15-20 dakika dinlendirip bu şekilde servis etmenizdir.Yoğurttan başka bir şey değil.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın